Tabere.PentruViata.ro
Click here to read in English language.
Read in English
Amplasarea satului de vacanță


Hărți:

Adresa taberei este: str. Principală, nr. 133-135, sat Cralovăț, cod 307421, jud. Timiș, România.

Satul Cralovăț este situat în județul Timiș, în zona dealurilor Lipovei, la 9 Km de șoseaua europeană ce leagă Timișoara de Lugoj și la o distanță de aproximativ 40 Km de municipiul Timișoara.

România Judetul Timis Harta satului Cralovat

Vedere din satelit a satului Cralovăț și localizarea taberei.


Acces:

Dinspre Timișoara:

    Se iese din oraș pe Calea Lugojului pe drumul național DN6/E70 (36Km), la ieșirea din Topolovățu Mare ("la cruce") se ia la stânga înspre Brestovăț pe drumul județean DJ572 (5Km) și înainte de a urca spre antene se urmărește indicatorul cu Cralovăț spre stânga pe drumul comunal DC77 (4Km). Tabăra este situată pe strada principală, imediat după Biserica Ortodoxă Sârbă.
    Această distanță poate fi parcursă în 40 - 60 de minute cu automobilul sau autocarul, iar traseul traversează următoarele localități: Timișoara - Remetea Mare - Izvin - Recaș - Șuștra - Topolovățu Mare - Cralovăț.

    Traseul Timisoara - Cralovat Împrejurimile satului Cralovat
Dinspre Lugoj:

    La intrarea în Topolovățu Mare ("la cruce") se ia la dreapta spre Brestovăț pe drumul județean DJ572 (5Km) și, înainte de a urca spre antene, se urmărește indicatorul cu Cralovăț spre stânga pe drumul comunal DC77 (4Km). Tabăra este situată pe strada principală, imediat după Biserica Ortodoxă Sârbă.

Între Topolovățu Mare și Cralovăț mai există un drum cu 2 Km mai scurt, care nu se recomandă însă autocarelor sau mașinilor de mare tonaj. Acest drum pornește din dreptul bisericii ortodoxe din Topolovățu Mare și ajunge la Cralovăț în dreptul fostelor ferme zootehnice CAP.

Între Recaș și Cralovăț mai există un drum cu 9 Km mai scurt, care se recomandă doar autoturismelor și doar când pământul este uscat. Acest drum pornește de la curba "deosebit de periculoasă" din Recaș și ajunge la Cralovăț pe "strada de jos".

Accesul cu trenul este mai dificil deoarece distanta de 7-9 Km dintre Topolovățu Mare și Cralovăț trebuie parcursă pe jos sau cu mașini de ocazie.

Ca fapt divers, satul Cralovăț se află la doar 3 Km de traseul viitoarei autostrăzi Timișoara - Lugoj, iar nodul de acces va fi în apropierea comunei Topolovățu Mare (la conexiunea cu DJ 572).

Împrejurimi:

Satul de vacanță este situat într-un cadru deosebit de pitoresc, în imediata apropiere zărindu-se câteva dealuri, păduri și lacuri. Aerul curat, liniștea și priveliștea încântătoare fac din acest loc o destinație favorită pentru petrecerea timpului liber.

Cralovăț, atestat din 1760, este un sat cu o populație de etnie sârbă care numără aproximativ 180 de persoane și se află sub administrația comunei Topolovățu Mare. Mai multe informații despre Cralovăț găsiți aici.

Câteva din obiectivele turistice din apropierea satului Cralovăț sunt: "casa lui Ceaușescu" (1Km), acumularea de la Topolovățu Mare (7Km) și stațiunea balneară Buziaș (20Km).

Prognoza meteorologică pentru Cralovăț o găsiți aici sau mai jos: